Skip to main content
GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD
ECOLOGY & SOCIAL RESPONSIBILITY

GOTS Basın Açıklaması - Turkiye +++ Global Organic Textile Standard (GOTS) 2017’de 5000’in üzerinde İşletme

gots logo mail

Global Organic Textile Standard (GOTS) 2017’ de 5000’in üzerinde İşletme 

GOTS onaylı işletmelerin sayısı 8,2% artarak, 2017’de 5024’e ulaştı +++ Bu işletmelerde 1.74 milyondan fazla çalışan raporlandı +++ 

Elif Yarasik, 0532 436 18 12

Hemen yayınlanmak üzere
Türkiye (Mart 8, 2018)     

                                                                        

GOTS sertifikalı tesis sayısı, 2016 yılında 4.642 tesisten 2017'de 5.024 tesise yükseldi, % 8,2 oranında bir artış oldu. GOTS sertifikalı tesisler 62 farklı ülkede yer alıyor,  bunların arasında hem üretim hem de tüketim bölgeleri var.

GOTS sertifikasyonu, ilk yetiştirilme aşamasından bitmiş ürüne kadar tüm tedarik zinciri boyunca sertifikalı organik elyafların işlenmesini kapsar.

 2017'de GOTS sertifikasında en fazla artış sağlanan ülkeler veya bölgeler şöyle oldu: Bangladeş (+ 40%), Kuzey Amerika (+ 39%), Portekiz (+ 39%), Avrupa (+% 29).. Onaylı tesis sayısı bakımından ilk on ülke ise Hindistan (1658), Bangladeş (534), Almanya (480), Türkiye (445), İtalya (307), Çin (292), Pakistan (194), Portekiz (180), ABD (99) ve Güney Kore (69)

Güney Carolina  Charleston'daki GOTS Yıllık Toplantısında ,GOTS Direktörü Claudia Kersten şöyle dedi: “GOTS sertifika kullanım sayısındaki artış, GOTS'un firmalardaki riskleri, itibarı ve piyasa farklılaşmasını yönetmek için bir çözüm olarak kullanıldığını gösteriyor. Kuzey Amerika'daki gelişmeden çok memnuniyet duyuyoruz. Aynı Avrupa’da da gördüğümüz gibi,  bu gelişme üretim ülkelerinde arttırılan kapasiteler olarak sürükleyeci bir etki yaratacaktır.

2017'de 19 GOTS akredite bağımsız Sertifika Kuruluşu, GOTS sertifikalı tesislerde çalışan 1,74 milyondan  fazla kişiyi bildirmiştir.

GOTS Pozitif Listesi'ndeki kimyasalların sayısı da % 14 artarak ,  17.900'ün üzerine çıktı;  720 farklı üreticinin kimyasalları. GOTS Pozitif Listesi, GOTS onaylı üretim için tüm tekstil işlemcileri tarafından kullanılması gereken onaylı kimyasalların isimlerini  içerir.

 

GOTs HAKKINDA: GOTS, organik elyaf (organik pamuk ve organik yün gibi) ile üretilen konfeksiyon ve ev tekstili ürünlerinin hasat sonrasındaki bütün işlemlerinde (iplik, örme, dokuma, boyama ve üretim dahil) standardı belirleyen küresel ve isteğe bağlı olarak kullanılan bir  standarttır,  hem çevresel hem de sosyal kriterler içerir.  Ana kriterler  arasında bulunan bazı yasaklar, genetik olarak modifiye edilmiş organizmaların (GDO'ların) kullanımı, zararlı kimyasalların kullanımı(azo boyaları ve formaldehit gibi) ve çocuk işçi ; aynı zamanda   sosyal uygunluk alanında da iyi bir yönetimi sistemi ve atık su arıtma yöntemide talep eder.

GOTS, dünyanın önde gelen uluslararası standart belirleyicileri tarafından geliştirildi: Organic Trade Association (ABD), Japonya Organik Pamuk Derneği, Uluslararası Doğal Tekstil Endüstrisi Birliği (Almanya) ve Soil Assocation/Toprak Birliği (İngiltere) biraraya gelerek Uluslararası bir çalışma grubu kurdu, organik tekstilde küresel olarak belirlenmiş talepler bu şekilde bir standart çatısı altında toplandı. GOTS kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Global Organik Tekstil Standardı hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.global-standard.org  adresini ziyaret edin

 ### 

GOTS
Global Organic Textile Standard

 

gots logo mail