Skip to main content
GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD
ECOLOGY & SOCIAL RESPONSIBILITY

GOTS Press Release - Turkiye +++ Global Organic Textile Standard (GOTS) U.S. Panelini Gerçekleştirdi

gots logo mail

Global Organic Textile Standard (GOTS) U.S. Panelini Gerçekleştirdi 


                                                         Elif Yaraşık
GOTS Representative in Turkey

                                                                                                                                     
Yayınlanmak Üzere 
Istanbul, 20 Mart 2018   
                                                                                                                                    

Panel, markaların, ticaret birliklerinin, tekstil üreticilerinin, organik sertifikasyon kuruluşlarının ve organik pamuk üreticilerinin katılımı ile gerçekleşti. 2017’de  GOTs’da özellikle giyim ve ev tekstili sektörü alanında görülen ilerlemenin tartışıldığı kısımlar yanında,  tedarik zincirinde şeffaflık, mevcut ve gelecekteki pazarlar ,  uluslararası fırsatlar hakkında da tartışıldı.

GOTs’un  kurucu organizasyonlarından biri olan, panele evsahipliğide yapan OTA’dan Gwendolyn Wyard, GOTS'un Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı (USDA)’nın  Ulusal Organik Programı ile nasıl kesiştiği konusunda konuştu, Monique Marez’ de  OTA'nın en son gerçekleştirdiği pazarlama araştırmasından bahsetti;  Bugünkü Y kuşağı/Milenyum kuşağı olan bugünün tüketicisi  neden geleceğin organik ebeveyni. GOTS'un ABD tekstil ve giyim endüstrisini nasıl güçlendirdiği konusundaki uygulama örnekleri , Marci Zaroff (Metawear) ve Eileen Mockus (Coyuchi) - ABD'nin öncü yatırımcıları- tarafından sunuldu. Ayrıca, Oregon Tilth Sertifikasyon Kuruluşu'ndan (OTCO) Angela Wartes-Kahl – (GOTS akredite üçüncü  parti sertifikalandırma şirketlerinden biri), şirketinizi “Greenwashing”/ “ Yeşil ile Göz boyama” trendinden nasıl güvenceye alabileceğinizi anlattı.

Kuzey Amerika'daki GOTS Temsilcisi Lori Wyman,” organik pamuk üreticilerinden  markalara kadar uzanan geniş bir  alanda GOTS’un tercih edildiğini görmek, bu konudaki bağlılık ve heyecanı  paylaşmak ne kadar muhteşem bir deneyim oldu .” dedi.

US Paneli ile ilgili fotograflara bu linkten ulaşabilirsiniz: Please find photos from the GOTS U.S. Roundtable here.

GOTS, organik elyafla (organik pamuk ve organik yün gibi) yapılan giyim eşyası ve ev tekstili ürünlerinin hasat sonrası işlemlerinin (eğirme, örme, dokuma, boyama ve imalat dahil) tamamı için sıkı bir gönüllü küresel standarttır, hem çevre hem de sosyal kriterler içerir. Mayıs 2011'de, Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı (USDA),  “organik” olarak satılan tekstillerin uygun şekilde etiketlenmesini destekleyen GOTS sertifikasını resmen tanıdı. GOTs Tüketicilerin, ilk aşamadan  bitmiş ürüne kadar denetlenmiş sertifikalı organik ürünler satın almalarını sağlıyor

GOTS ile ilgili daha fazla bilgiyi www.global-standard.org. sayfasında bulabilirsiniz. Bu sayfa GOTs kullanımının doğruluğunu kontrol edebileceğiniz halka açık bir veri tabanıda içerir.


GOTS
Global Organic Textile Standard

gots logo mail