Skip to main content

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

ECOLOGY & SOCIAL RESPONSIBILITY

GOTS Press Release - Turkiye +++ Tedarik Zinciri Aktörleri GOTS 2019 Bangladeş Seminerinde Toplandı

gots logo rgb 2018 transp 72dpi
Tedarik Zinciri Aktörleri GOTS 2019 Bangladeş Seminerinde Toplandı

Basın Açıklaması
Dhaka, 10th September 2019
     

GOTS Bangladesh Seminar

“Başarı için Bağlantı “ teması adı altında , Daka’da 8 Eylül 2019’da, ikinci GOTS semineri gerçekleşti, ilki Kasım 2016’da yapılmıştı.

6 farklı ülkeden, 330’a yakın katılımcının biraraya geldiği organizasyonda sürdürülebilirlik ve organik tekstil alanında verimli tartışmalar oldu. İplik, örme, terbiye ve konfeksiyon gibi farklı üretim alanlarından yetkililerin yanında satınalmacılar, uluslararası markalar, sertifikasyon kuruluşları, test laboratuvarları, medya ve akedemisyenlerde katılım sağladı.

GOTS Bölgesel temsilcileri bütün dünyada bu tarz organizasyonlar yaparak hem endüstri deki farklı alanların birbiri ile bağlantı kurmasını sağlar, hem de pazardaki kişilerin ihtiyaçlarını belirlemek üzere geribildirimler alır.

Delegeler, tedarik zincirinde izlenebilirlik ve şeffaflığın önemini vurguladı; işçi hakları konusundaki iletişim; toplu görüşmelere açık ve destekleyici bir tutum; sertifikaların karşılıklı olarak tanınması; çalışanlar arasında kapasite/kabiliyet geliştirme ve Sertifikasyon Kuruluşları için sağlam iç sistemlere duyulan ihtiyaçlar gündeme geldi.

Ayrıca, GOTS’un üretim birimlerindeki koşulları iyileştirmeye yardımcı olması konusunada dikkat çekildi: Örneğin, bazı fabrikalar GOTS sertifikası almak için Atıksu Arıtma Tesisi (ETP) kurduğunu belirtti.

Furthermore, it was pointed out that GOTS helped to improve conditions in manufacturing units. For example, some factories installed an Effluent Treatment Plant (ETP) to become GOTS certified.

Hindistan ve Bangladeş temsilcici Sumit Gupta “Bugünkü büyük katılım, GOTS'un paydaşları için, sürdürülebilir çözümler üzerinde birlikte çalışabileceği başarılı bir platform olduğunun göstergesidir ”dedi.

GOTS HAKKINDAGOTS, organik elyaf (organik pamuk ve organik yün gibi) ile üretilen konfeksiyon ve ev tekstili ürünlerinin hasat sonrasındaki bütün işlemlerinde (iplik, örme, dokuma, boyama ve üretim dahil) standardı belirleyen küresel ve isteğe bağlı olarak kullanılan bir standarttır, hem çevresel hem de sosyal kriterler içerir.  Ana kriterler arasında bulunan bazı yasaklar şunlardır; genetik olarak modifiye edilmiş organizmaların (GDO'ların) kullanımı, zararlı kimyasalların kullanımı(azo boyaları ve formaldehit gibi) ve çocuk işçi ; aynı zamanda   sosyal uygunluk alanında da iyi bir yönetimi sistemi ve atık su arıtma yöntemide talep eder. GOTS, dünyanın önde gelen uluslararası standart belirleyicileri tarafından geliştirildi: Organic Trade Association (ABD), Japonya Organik Pamuk Derneği(JOCA), Uluslararası Doğal Tekstil Endüstrisi Birliği (IVN, Almanya) ve Soil Assocation/Toprak Birliği (İngiltere) biraraya gelerek Uluslararası bir çalışma grubu kurdu, organik tekstilde küresel olarak belirlenmiş talepler bu şekilde bir standart çatısı altında toplandı. GOTS kâr amacı gütmeyen ve kendi kendini finanse eden bir kuruluştur. Global Organik Tekstil Standardı hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.global-standard.org adresini ziyaret edin. ###

Elif Yaraşık 
Türkiye Temsilcisi
 
+905324361812                   

GOTS
Global Organic Textile Standard

  gots logo rgb 2018 transp 72dpi