Skip to main content
GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD
ECOLOGY & SOCIAL RESPONSIBILITY

GOTS Press Release - Turkiye +++ yenilikçi ikili liderlik

gots logo mail

Global Organic Textile Standard (GOTS) yenilikçi ikili liderlik  

Yayınlanmak Üzere

Istanbul 3  Nisan 2018                                                                                       

“Çözümleri ulaşmak için birlikte çalışmak” misyonu gereği, GOTS birkez daha öncü rolü üstleniyor. 2002 yılında sertifikalı organik elyafların işlenmesi konusunda mevcut olan pek çok farklı standardın birbiriyle harmonize edilmesiyle, bütün tedarik zincirini kapsayan küresel bir standart elde edilmesi ile başlayan bir yolculuktu bu. Mevcut proses sayesinde, çoklu paydaşlarında katılımı ile düzenli revizyonlar yapılarak hem teknolojik hemde sosyal sorumluluk alanında güncel kalındı. Şimdi de GOTS yenilikçi bir yönetim yaklaşımı ile geliyor.

Claudia Kersten ve Rahul Bhajekar, kar amacı gütmeyen Global Standard gemeinnützige GmbH şirketi için ikili modern bir liderlik yapısı kuruyor. Şu anda dünya çapında yaklaşık 63 ülkede 5.000'den fazla operasyon GOTS sertifikasına sahiptir. Bağımsız sertifika kuruluşları 2017 yılında GOTS operasyonlarında 1,7 milyondan fazla çalışan bildirdi.

2002’den bu yana GOTs’un genel müdürlüğünü yapan Herbert Ladwig dediki: “Global Standard GmbH'in liderliğini yapan bu iki üst düzey yönetici ile bu güne kadar kurduklarımı   güvence altına alabildiğimiz için son derece memnunum. GOTS'un lider pozisyonunu koruyacaklarına ve  zorluklarla birlikte mücadele edeceklerine güvenim tam. “ Ladwig Politika ve Hukuk Danışmanı olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Kersten ve Bhajekar zaten GOTS yönetiminde çalışıyorlar. MBA Sürdürülebilirlik Yönetimi derecesine sahip Kersten, Pazarlama ve Finansman Müdürü olarak hizmet vermeye devam edecektir. Tekstil ve analitik laboratuarları da dahil olmak üzere , Tekstil sektöründe 20 yılı aşkın süredir çalışan Bhajekar, Standart Geliştirme ve Kalite Güvencesi'nin başında bulunuyor.

Kersten ve Bhajekar’da şöyle dedi "Bay. Ladwig’in vizyonerliği  sayesinde , GOTS uluslararası alanda organik tekstil ürünleri için tercih edilen bir standart olarak tanındı. Onun öncülüğüne çok derin saygı duyuyoruz. Dahası, desteğini vermeye devam edecek ve bizde vazgeçilmez deneyimlerinden yararlanabileceğimiz  için minnettarız ”

GOTS HAKKINDA: GOTS, organik elyaf (organik pamuk ve organik yün gibi) ile üretilen konfeksiyon ve ev tekstili ürünlerinin hasat sonrasındaki bütün işlemlerinde (iplik, örme, dokuma, boyama ve üretim dahil) standardı belirleyen küresel ve isteğe bağlı olarak kullanılan bir standarttır, hem çevresel hem de sosyal kriterler içerir.  Ana kriterler arasında bulunan bazı yasaklar şunlardır; genetik olarak modifiye edilmiş organizmaların (GDO'ların) kullanımı, zararlı kimyasalların kullanımı(azo boyaları ve formaldehit gibi) ve çocuk işçi ; aynı zamanda   sosyal uygunluk alanında da iyi bir yönetimi sistemi ve atık su arıtma yöntemide talep eder.GOTS, dünyanın önde gelen uluslararası standart belirleyicileri tarafından geliştirildi: Organic Trade Association (ABD), Japonya Organik Pamuk Derneği(JOCA), Uluslararası Doğal Tekstil Endüstrisi Birliği (IVN, Almanya) ve Soil Assocation/Toprak Birliği (İngiltere) biraraya gelerek Uluslararası bir çalışma grubu kurdu, organik tekstilde küresel olarak belirlenmiş talepler bu şekilde bir standart çatısı altında toplandı. GOTS kâr amacı gütmeyen ve kendi kendini finanse eden bir kuruluştur. Global Organik Tekstil Standardı hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.global-standard.org  adresini ziyaret edin.

For more information please see www.global-standard.org.

Please download the high resolution photo here.

Elif Yaraşık

GOTS
Global Organic Textile Standard

 gots logo mail